Obuka za negovatelje starih

Ocena kursa: 4.9 (od 27 Kampstera)

 • 3 meseca
 • Sertifikat
 • Lekcija: 61
 • 50,000rsd 19,500rsd
Opis kursa

Zašto baš ovaj kurs?

Starenje je teško za sve članove porodice. Roditeljima je teško da prihvate da su zavisni od pomoći svoje dece.  Njihovoj deci je teško da prihvate činjenicu da su njihovi roditelji nemoćni i nisu ono što su za njih bili tokom celog života. 

Roditelji se usporavaju i imaju previše vremena za sebe.

Njihova deca nemaju vremena zbog obaveza prema poslu, svojoj porodici, ljubimcima, hobijima i sličnim svakodnevnim potrebama.

Starim ljudima je potrebna nega, pažnja i nečija toplina kako bi svoje dane provodili u miru i prijatnosti.

Njihova deca nemaju ponekad dovoljno strpljenja i razumevanja, pa to često izgleda kao da nemaju ljubavi za svoje roditelje.

Potrebna je između njih osoba koja razume obe strane, a na prvom mestu u sebi oseća empatiju i potrebu da pomaže starim i bolesnim osobama.

Ukoliko ste to vi ovaj kurs će vam pomoći da steknete veštine i znanja kojima ćete osnažiti sebe u profesiji za čiji je početak dovoljno da volite stare ljude i da ste zaiteresovani za ono što sve nas čeka: a to je strost.

Ljudski vek je produžen zahvaljujući medicini, ali je zbog toga nega starih lica postala zahtevnija. Nije retko da osoba od 85 godina ima nekoliko bolesti: hipertenziju, dijabetes, demenciju i da živi sa svojim supružnikom koji boluje od Parkinsona, ima probleme sa varenjem ili spavanjem. Svaka bolest nas menja. Tako partneri koji su proveli 50 – 60 godina zajedno pod uticajem bolesti bivaju promenjeni i ponekad izgleda kao da je svako partner više svojim bolestima nego supružniku. Kompetencije koje ćete steći ovim kursom pomoći će starim licima da i dalje žive svoj život dostojanstveno, bez straha i napetosti koje nam svaka bolest donosi.

Negovateljica je u službi dostojanstva čoveka.

Prosečna plata profesionalca

Ukoliko negovatelj radi 8 sati dnevno, plata se kreće od 40000 rsd mesečno.

Šta je potrebno?

 • keyboard_arrow_right Volja za učenjem

Koja ću znanja posedovati po završetku?

 • keyboard_arrow_right Znanja iz oblasti socijalne zaštite starih i bolesnih lica
 • keyboard_arrow_right Znanja iz oblasti gerontologije
 • keyboard_arrow_right Znanja iz oblasti gerijatrije
 • keyboard_arrow_right Znanja iz oblasti nege higijene i deontologije
 • keyboard_arrow_down Detaljan sadržaj možete videti na dnu strane

Potvrde i sertifikati

Svi polaznici koji uspešno polože kurs dobijaju:

 • Potvrdu o pohađanju kursa 
 • Sertifikat na srpskom jeziku 
 • Sertifikat na engleskom jeziku

Cena kursa

Promo cena je 19,500rsd. U cenu je uračunat PDV.

Ko je autor kursa?

Autori kursa Obuka za negovatelje starih su: Mirjana Lukić – menadžer u zapošljavanju, diplomirani vaspitač, Montessori vaspitač; Marija Maran – menadžer u zapošljavanju,diplomirani socijalni radnik; Prof.Dr.Sci.Med. Zlata Adamov – specijalista medicine rada, specijalista nutricionista; Dr Milo Jokanović – doktor medicine neuropsihijatar, porodični terapeut; Natalija Ivanković – medicinska sestra.

Trajanje kursa

Kurs traje 3 meseca.

Bilo da kupite jedan ili više kurseva svaki od njih možete startovati kad god vi odlučite, nezavisno od datuma kupovine! Danas, kroz mesec dana, sledeće godina - datum startovanja kursa birate vi!

Materijal kursa ostaje vam dostupan i po uspešnom završetku kursa - zauvek.

Šta mogu da očekujem?

Po prijemu uplate kurs će vam biti otvoren u roku od 3 radna dana. Kursu možete pristupiti u bilo koje doba, sa računara, mobilnog, tableta i pratite ga sledeći tempo koji vam odgovara.

Za mentorstvo i monitoring vašeg učenja zadužen je naš tim, koji je tu da odgovori na sva vaša pitanja, nedoumice i da vam da adekvatne savete za uspešno usvajanje novih znanja i veština.

Iskustva dosadašnjih polaznika

G

Gordana Kočić

Kurs je obuhvatio znanja iz medicine,koja mozda i nisu u nasoj nadleznosti ali doprinose ozbiljnosti ovakvog edukovanjs,bez obzira sto ni imamo iskustvo sa raznim bolestima,sa ovim kursom dobijamo jednu sirinu u dijagnostici kao i smernice za ponasanje u odredjdnim situacijama.Kvizovi su jednostavni u odnosu na gradivo i pomoc prilikom rasavanja znatno olaksava sve dileme zato su mozda trebalo da bidu tezi.Zadaci su kreativni i pokazuju kolecinu usvojenog znanja.Zelim svima uspeh u radu!!!!!

N

Nelica Savić

Sve ok!

D

Danica Čafleš

U svakom smislu, jasno i razumljivo objasnjen svaki segment u ucenju kursa negovateljice. U zivotu jako bitno znanje za sve ljude i svima bih preporucili da prodju ovaj kurs, jer nikada ne znamo sta nas sutra Ceka, a mnogo mozemo da pomognemo i da spasimo mnoge, primenjujući i znanje koje je najjasnije napisano.Znaci u zivotu jako bitno sve sto je ovde napisano, tj u ovom kursu nauceno. Hvala Vam

Dragana

Dragana Bauer

Sve je jako lepo objašnjeno na način koji je razumljiv i osobama koje ne poseduju medecinsko znanje i nisu im poznati izrazi koji se koriste u medicini. Sve preporuke

S

Slavica Jelić

ja sam odusevljena.tako je lepo i jednostavno napisano da sam ucila u jednom dahu.hvala autorima

N

Nevenka Lolić

Kampster platforma je fenomenalna za učenje! Jako mi se svidelo koliko je pregledna, veoma lako se može ispratiti sadržaj. Kroz konstante bonus poene, dobija se podsticaj za stalnim vraćanjem i učenjem. Sadržaj tema pokriva sve situacije u kojima se negovateljica može naći.Ovim putem želim da se zahvalim agenciji Mirna Kuća koja me je uputila na ovaj kurs.S' poštovanjem,Nevenka Lolić

Pogledaj još iskustva
Kako da upišem kurs?

Samo par koraka te deli od kursa:

Korak 1. Prijavi se

Korak 2. Izvrši uplatu

Korak 3. Startuj učenje odmah ili kad god poželiš!

Za više informacija

Tu smo za sva vaša pitanja!

office@thecampster.com

Braće Baruh 25, Beograd

Sadržaj kursa

Završni zadatak

Završni zadatak nam služi da utvrdimo znanje koje smo stekli na kursu i to vam je poslednja prepreka. Potrudite se da ga dobro uradite i bićete nagrađeni!
Prosečno potrebno vreme za izradu: 40 min